Volledig scherm
Foto ter illustratie: De Hema in het centrum van Rotterdam. © ANP

Rotterdam krijgt combiwinkel van Hema én Albert Heijn

Supermarktreus Albert Heijn en warenhuisketen Hema openen dit najaar een gezamenlijke testwinkel aan het Beursplein in Rotterdam. In het Hema-pand bij de Koopgoot ligt straks naast de rookworsten de AH Allerhande. Behalve Rotterdam krijgt ook Utrecht een combinatiewinkel. Dat maakten ze donderdag bekend.

,,Twee Oer-Hollandse merken die samengaan”, zegt Albert Heijn-woordvoerster Pauline van den Brandhof over de samenwerking. Hoe die gecombineerde Hema/Albert Heijn-winkel er precies uit ziet, willen de twee bedrijven nog niet onthullen. In de drie verdiepingen tellende Hema bij de Koopgoot zit al een supermarkt, de Delimarkt. Deze supermarktformule bedacht Hema in 2012 om meer klanten te trekken. De gedachte daar achter: door behalve ondergoed, kandelaars en schrijfwaren ook diepvriesmaaltijden en kaas te verkopen, komen mensen vaker langs. De samenwerking met Albert Heijn is een volgende stap.

Quote

Twee Oer-Hollandse merken die samengaan

Pauline van den Brandhof , Albert Heijn

Maar of de Delimarkt verdwijnt, wil Hema-woordvoerder Arnold Drijver niet zeggen. ,,We zijn de komende maanden bezig met de exacte invulling van de pilot.” Ook over de toekomst van het restaurant op de bovenverdieping zwijgt hij. De werknemers van het filiaal aan het Beursplein, die donderdagmorgen zijn ingelicht, mogen ook niks zeggen. Voorlopig ziet het pand er nog hetzelfde uit.

AH-zegsvrouw Van den Brandhof heeft het over ‘de ontwikkeling van gemakswinkels in grote binnensteden’, waarbij klanten zoveel mogelijk op één plek kunnen winkelen. Dat is volgens beide merken namelijk de toekomst. ,,De tijd van klanten wordt schaarser en gemak wordt steeds belangrijker’’, zei Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn hier eerder over.

Apart

Dat doet dan weer denken aan de AH to go-supermarkten voor een snelle boodschap, maar volgens Van den Brandhof hoeven klanten geen AH to go in de Hema te verwachten. ,,We bieden een volwaardig Albert Heijn-assortiment, met meer keus dan in een AH to go.” Ook komen er zelfscankassa’s waar klanten per winkel apart hun boodschappen kunnen afrekenen. 

De twee winkelketens gaan het zes maanden lang proberen. Daarna volgt een evaluatie en besluiten de twee bedrijven over er meer combiwinkels komen. Hema maakte al eerder bekend de ambitie te hebben om te groeien door het aangaan van samenwerkingsverbanden, zowel in het buitenland als in Nederland.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam