Rotterdam krijgt een eigen snoepje

Zeeland smult van de babbelaar en Den Haag koestert het Haagse hopje. Vanaf volgende week kunnen Rotterdammers ook genieten van hun eigen snoepje: het Rotterdammertje.

Fris en prikkelend, zo omschrijft Olaf Ouwerkerk het door hem bedachte snoepje. Volgens de Rotterdammer is de lekkernij daarmee representatief voor de stad. ,,Rotterdam is geen lieve stad, maar wel verfrissend. Geen allemansvriend, maar wel prikkelend.'' Daarom is het snoepje niet zoet als een babbelaar, maar prikkelt het op de tong.

Ouwerkerk bedacht 'het Rotterdammertje - de bouwstenen van Rotterdam' een jaar geleden tijdens een etentje in Den Haag. Hij kreeg na afloop een Haags hopje en vroeg zich af: ,,Waarom hebben wij Rotterdammers niet zoiets?''

Het snoepje, dat smaakt naar pittige kaneel en mint, weegt zeven gram en heeft de vorm van een bouwsteentje. Dat is een knipoog naar de wederopbouw en het feit dat Rotterdam een architectuurstad is.

Het Rotterdammertje is vanaf volgende week online te koop via rotterdammertjes.com. Het is de bedoeling dat ze in winkels en bij attracties te koop zullen zijn.

Volledig scherm
De snoepjes in de verpakking. © RV
Volledig scherm
De Rotterdamse snoepjes in de vorm van bouwsteentjes. © RV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam