Volledig scherm
© BPD

Rotterdam krijgt een skybar in nieuwe torens

De Wilhelminapier in Rotterdam krijgt mogelijk een 'skybar' op 150 meter hoogte, bovenop de te bouwen woontoren Havana naast het Nieuwe Luxor. Dat zijn de gemeente en ontwikkelaars Synchroon en BPD overeengekomen op de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes.

Volledig scherm
© BPD
Quote

Met The Sax willen wij het beste van het leven, cultuur en de mensen van de stad samenbren­gen op een unieke locatie in Rotterdam

Walter de Boer

De torens Philadelphia en Havana komen op het laatste nog lege kavel aan de Rijnhaven. Naar verwachting begint de bouw in 2018. Besloten is om flink wat horeca toe voegen op de daken. Dit onderdeel, The Sax, wordt omschreven als een 'nieuw, deels zwevend, stedelijke attractie'. ,,Het verbindt twee torens en biedt plaats aan een restaurant, club, dakterras en skybar.'' Ook is het de bedoeling dat de horecagelegenheden met een panoramalift zijn te bezoeken.

Unieke locatie
,,Met The Sax willen wij het beste van het leven, cultuur en de mensen van de stad samenbrengen op een unieke locatie in Rotterdam. De twee torens bieden onderdak aan entertainmentfaciliteiten met adembenemende uitzichten,'' aldus Walter de Boer, directiebestuursvoorzitter van BPD.

Nu de overeenkomst is getekend gaan de ontwikkelaars op zoek naar exploitanten en financiers. De investering van het project wordt geschat op ruim 100 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam