Volledig scherm
© BPD

Rotterdam krijgt een skybar in nieuwe torens

De Wilhelminapier in Rotterdam krijgt mogelijk een 'skybar' op 150 meter hoogte, bovenop de te bouwen woontoren Havana naast het Nieuwe Luxor. Dat zijn de gemeente en ontwikkelaars Synchroon en BPD overeengekomen op de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes.

Volledig scherm
© BPD
Quote

Met The Sax willen wij het beste van het leven, cultuur en de mensen van de stad samenbren­gen op een unieke locatie in Rotterdam

Walter de Boer

De torens Philadelphia en Havana komen op het laatste nog lege kavel aan de Rijnhaven. Naar verwachting begint de bouw in 2018. Besloten is om flink wat horeca toe voegen op de daken. Dit onderdeel, The Sax, wordt omschreven als een 'nieuw, deels zwevend, stedelijke attractie'. ,,Het verbindt twee torens en biedt plaats aan een restaurant, club, dakterras en skybar.'' Ook is het de bedoeling dat de horecagelegenheden met een panoramalift zijn te bezoeken.

Unieke locatie
,,Met The Sax willen wij het beste van het leven, cultuur en de mensen van de stad samenbrengen op een unieke locatie in Rotterdam. De twee torens bieden onderdak aan entertainmentfaciliteiten met adembenemende uitzichten,'' aldus Walter de Boer, directiebestuursvoorzitter van BPD.

Nu de overeenkomst is getekend gaan de ontwikkelaars op zoek naar exploitanten en financiers. De investering van het project wordt geschat op ruim 100 miljoen euro.

 1. ‘Het Stadhuisplein is een bak teringherrie, maar wel ónze bak teringherrie’
  PREMIUM
  column

  ‘Het Stadhuis­plein is een bak teringher­rie, maar wel ónze bak teringher­rie’

  Het is nooit wat voor mij geweest, dat hele Stadhuisplein niet. Ik ben er in mijn leven misschien drie keer geweest. En dat leverde best een aantal unieke ervaringen op. Want ik was nog nooit eerder zomaar in mijn kont geknepen. Ik hoorde ook voor het eerst een aantal gasten op een terras liefdevol: 'hoerrr' roepen. En dan niet eens alleen naar mij, maar naar elke jongedame die langskwam.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

 • In de hele stad (88%)
 • Alleen daar waar overlast is (4%)
 • Nergens (8%)
9063 stemmen