Volledig scherm
Voorzitter Marnix Kemme van stichting Hiv Portaal. © Desiree Schippers

Rotterdam krijgt gratis testpunt voor hiv

Rotterdam krijgt een locatie waar inwoners zich gratis kunnen laten testen op hiv. Het testpunt wordt op woensdag 26 september officieel geopend in het pand van Humanitas aan de Pieter de Hoochweg. Rotterdammers kunnen zich daar snel, anoniem, gratis en zonder afspraak laten testen op hiv. 

Het checkpoint wordt in het leven geroepen door stichting Hiv Portaal samen met AHF Europe en stichting Humanitas.

Hiv Portaal liet eerder weten een testlocatie in de Maasstad nodig is. ,,Ieder jaar komen er alleen al in Rotterdam honderd mensen bij", aldus voorzitter Marnix Kemme. ,,Eén op de tien daarvan is niet op de hoogte dat hij of zij de ziekte heeft.'' Door deze laatste groep kan er volgens hem een gevaar voor de volksgezondheid ontstaan. 

De stichting hoopt dan ook dat het vaste testpunt de angst over hiv en testen op hiv kan tegengaan. Daarnaast moet de locatie ook ervoor zorgen dat mensen zich niet belemmerd voelen om zich te laten testen. 

Het chekpoint zal twee dagen in de maand geopend zijn op de tweede of laatste woensdag van de maand. Inwoners kunnen zich van 10.00 tot 17.00 uur anoniem laten testen. Afhankelijk van de toestroom zal Hiv Portaal kijken of de openingstijden voor de testlocatie uitgebreid kunnen worden.   

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam