Volledig scherm
Deze Mobike is binnenkort ook in het Rotterdamse straatbeeld te zien. © Mobike

Rotterdam krijgt nóg meer deelfietsen: 150 Mobikes

Na de Obike, de Gobike en Donkey Republic, krijgt Rotterdam wéér een nieuw deelfietssysteem. Vanaf volgende week staan er 150 Mobikes in de stad.

Dat worden er al snel meer, is de verwachting. Mobike is een Chinese firma die ongeveer op dezelfde manier te werk gaat als Obike, de verspreider van de geelgrijze fietsen die sinds dit voorjaar in Rotterdam staan. Gebruikers moeten een borg storten en kunnen via een app per half uur een fiets gebruiken.

De aankondiging van de komst van alweer een nieuwe deelfiets komt op het moment dat Amsterdam alle deelfietsen opruimt. Daar moeten de brikkies op 20 oktober van de straat zijn. Aanbieder Obike is in de hoofdstad druk bezig met het ophalen van de fietsen. Rotterdam staat de deelfiets – ondanks klachten van bewoners van de stad – nog steeds toe. Dit najaar komt het gemeentebestuur met een visie op de deelfiets.

Manchester 

Mobike is in China een grote speler op de deelfietsmarkt. In meer dan 160 Chinese steden staan inmiddels miljoenen fietsen. Deze zomer waagde het bedrijf de sprong naar Europa. Manchester, Florence en Milaan hebben inmiddels kennis gemaakt met de fietsen. Volgens het bedrijf rijden inmiddels meer dan honderd miljoen mensen op de fietsen.

Volgens de gemeente Rotterdam is met Mobike afgesproken dat verkeerd geparkeerde fietsen door het bedrijf worden weggehaald. Die afspraken zijn ook gemaakt met andere aanbieders van deelfietsen. 

Volledig scherm
De Obike is sinds het voorjaar in Rotterdam. © oBike

In samenwerking met indebuurt Rotterdam