Volledig scherm
© Marco de Swart

Rotterdam krijgt Rijnmond Run

De eerste loop van de Rotterdam Running Crew in het nieuwe jaar gaat onder meer door het gebouw van RTV Rijnmond. De start is op woensdag 17 januari bij het pand in het Lloydkwartier in Delfshaven. 

De keuze is gevallen op het onderkomen van de regionale omroep vanwege het nieuwe programma Rijnmond Fit. Deelnemers kunnen als altijd 3, 6 of 9 kilometer afleggen. De start is om 20.00 uur.

De Rotterdam Running Crew is jaar een maandelijkse loop, waarbij de organisatie probeert bijzondere plekken aan te doen. In de Maasstad waren onder meer al de Kuip, de Maastunnel, diergaarde Blijdorp en de Erasmus Universiteit Rotterdam de start- en finishplaatsen. Ook was er een loop over het parcours van de Tour de France en langs de Brandgrens. In mei 2018 is de vijftigste run van de crew die doorgaans vele honderden lopers op de been brengt.

  1. Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn betrokken geraakt bij een handgemeen. Een jongen van het Comenius College dreigde te worden afgetuigd door leerlingen van één of meerdere andere scholen, maar docenten konden voorkomen dat het slachtoffer serieuze klappen kreeg. Het Comenius College (mavo, havo en vwo) meldt dat er aangifte is gedaan. ,,We nemen deze zaak hoog op en gaan het onderzoeken’’, aldus een woordvoerder van de politie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam