We bestellen nu we meer thuis zijn meer online. Dat is te zien op straat in Rotterdam: overal lege dozen. In plaats van in de oud papierbak. Zonde, vindt Rotterdam. Daarom: maak je doos plat en stop je karton in de container.
Volledig scherm
We bestellen nu we meer thuis zijn meer online. Dat is te zien op straat in Rotterdam: overal lege dozen. In plaats van in de oud papierbak. Zonde, vindt Rotterdam. Daarom: maak je doos plat en stop je karton in de container. © Arnoud Verhey

Rotterdam: maak die doos nou een ‘koppie’ kleiner

Is die vuilniszak nou alweer vol? En jeetje, wat een berg papier van al die ‘pakkies’. We werken weer meer thuis en bestellen ons suf bij webwinkels. De vuilnismannen in Rotterdam rijden al extra rondes. Toch valt de hoeveelheid opgehaald oud papier tegen. Reden: we maken onze dozen niet klein. Dat papier verdwijnt bij het restafval. Zonde, vindt Rotterdam. 

 1. Leerlingen Zuider Gymnasium eten hun boterham straks in ketelhuis van voormalig Zuiderziekenhuis
  PREMIUM

  Leerlingen Zuider Gymnasium eten hun boterham straks in ketelhuis van voormalig Zuiderzie­ken­huis

  De buitenkant van het monumentale Poortgebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis (Rotterdam-Vreewijk) is gerestaureerd. Vanaf nu gaat de aandacht naar binnen, want in de kerstvakantie wordt hier het Zuider Gymnasium in gehuisvest. Twee leerlingen, rector Linda Waals en conrector Chris van den Berg bezochten vrijdag de bouwplaats. Ook om er een video te maken, zodat iedereen van de school wat van de voorpret meekrijgt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Goed gevoel Feyenoord: 'Maar het is nog niet genoeg'
  Play

  Goed gevoel Feyenoord: 'Maar het is nog niet genoeg'

 2. Samenvatting | Feyenoord - VVV-Venlo
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Feyenoord - VVV-Venlo

  6 maart

Rotterdam