Volledig scherm
Rotterdam smacht naar een poppodium à la het gesloten Watt. © SANNE DONDERS

Rotterdam smacht naar een opvolger van Watt

Rotterdam smacht naar een nieuw, volwassen muziekpodium sinds de financiële teloorgang van Watt, de opvolger van het eens zo roemruchte Nighttown aan de Kruiskade, in juni 2010. Meerdere partijen hebben zich de afgelopen maanden gemeld bij de gemeente met plannen om het gat te vullen tussen kleine clubs als Bird en het kolossale Ahoy in Rotterdam-Zuid.

Quote

Het initiatief moet uit de markt komen

Wethouder Adriaan Visser (cultuur, D66)

Wethouder Adriaan Visser (cultuur, D66) zegt open te staan voor ideeën om het ingedutte uitgaansleven in de tweede stad van Nederland nieuw leven in te blazen. 'Maar het initiatief moet uit de markt komen, de gemeente houdt de hand op de knip en is slechts bereid om te faciliteren.'

Naar verwachting maakt hij volgende week meer details bekend over de stand van zaken. Rotterdam is een van de weinige steden in Nederland die niet beschikt over een (middel)groot poppodium, met ruimte voor 1500 tot 3000 bezoekers.

Aandeelhouders
In het AD Rotterdams Dagblad maakten enkele private investeerders, onder wie enkele aandeelhouders van evenementenorganisator ID&T, eerder deze week bekend dat zij bereid om het pakhuis Katoenveem in Delfshaven voor 3 miljoen euro te verbouwen. Voorwaarde is dat de gemeente, eigenaar van de 138 meter lange en 43 meter brede loods, het pand voor een symbolisch bedrag overdraagt aan een op te richten commanditaire vennootschap.

Het plan werd gisteren met gemengde gevoelens ontvangen in de stad.

In het AD Rotterdams Dagblad vandaag meer over deze zaak.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam