Volledig scherm
© Robin Utrecht

Rotterdam stevent af op recordaantal nieuwe woningen

Rotterdam stevent af op een woningbouwrecord. De verwachting is dat er dit jaar 3800 bij komen. Het huidige record dateert van vorig jaar toen toen de bouw van 3764 woningen begon. Het gaat zo snel dat Rotterdam de nieuwbouwambitie die is afgesproken in de Woonvisie al veel eerder haalt dan in 2030.

De teller staat nu op 2600 voor dit jaar, nu ook met het bouwproject Little C naast de Coolhaven is begonnen. De gemeente verwacht dat op basis van de voortgang van andere bouwprojecten er nog twaalfhonderd bijkomen.

Ruimer

Wethouder Robert Simons van stedelijke ontwikkeling maakte de cijfers bekend bij het slaan van de eerste paal van het project Little C. ,,Rotterdammers willen een wooncarrière in hun eigen stad, dat zie je ook weer bij Little C. Meer dan de helft van de kopers komt uit Rotterdam en wil ruimer, groener of mooier wonen’’, aldus Simons. ,,De vraag naar huizen is enorm en we moeten die huizen blijven bouwen.’’

Naast Little C zijn er woningbouwprojecten nabij het Ikazia ziekenhuis (De Startmotor, 566 woningen), de Laan van Tinbergen in park Zestienhoven (56 huizen), op het terrein van het voormalige Zuiderziekenhuis (Zuiderhof, 73 huizen) en 840 woningen in de voormalige Marconitorens.

Later dit jaar volgen nog de Cooltower (281 huizen) en de Zalmhaventoren (482 huizen)

Kantoren

Rotterdam wil ook de komende jaren flink blijven bouwen. Dat gebeurt door binnen de stad bijvoorbeeld leegstaande kantoren en winkels omgebouwd tot woningen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam