De Ridderspoorstraat in Bloemhof, Rotterdam-Zuid.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ridderspoorstraat in Bloemhof, Rotterdam-Zuid. © Jan de Groen

Rotterdam stopt mogelijk met omstreden Rotterdamwet: ‘Het heeft gewoon niet gewerkt’

REAGEERRotterdam gaat mogelijk stoppen met de Rotterdamwet. Nu ook de PvdA het niet meer ziet zitten, dreigt de omstreden wet te sneuvelen. Maar is dat terecht? ,,Het zou hier nog veel slechter zijn zonder die wet.’’

4 reacties

 • Aart Schutte

  1 week geleden
  Bizar…..wat willen ze met wetten, terwijl er kinderen op straat sterven van 15 jaar, in Rotterdam!!? Gelezen over de cocaïne? Gaan doen wat gedaan moet worden? Gezinnen (investeren in gezinnen vader en moeder en kinderen)en woonwijken beschermen, die beschermd moeten worden. En is niet er om heen draaien, met zinloze discussies en wetjes die fout blijken te zijn….Waar waren al die mensen toen deze wet is aangenomen? Wat heb dit aan gesprekken gekost?Dat had een reden!
 • Niels Warmerdam

  1 week geleden
  @jimmy hakkens. Criminelen, daar kan ik nog in meegaan. Maar het uitsluiten van mensen met een bijstandsuitkering, dat lijkt me niet uit te leggen.
 • Andre Meijer

  1 week geleden
  De meeste mensen kunnen er niets aan doen dat ze een bijstandsuitkering hebben. Als je laag geschoold bent of geen diploma hebt, dan is er weinig te halen in deze samenleving qwa werk. De mensen die nu in de bijstand zitten zijn echt wel onbemiddelbaar naar arbeid, de kans rijken hebben al lang een baan. Het krijgen van een sociale huurwoning zou zeker niet af mogen hangen van het feit of je een baan hebt. Het word anders wanneer je crimineel gedrag vertoond.
 • Jimmy Hakkens

  1 week geleden
  Deze wet zou alleen functioneren als de woningcorporaties niet zouden frauderen. Er is niks mis mee om mensen met crimineel gedrag en mensen met een bijstandsuitkering te weren als er al veel wonen in bepaalde straten of wijken.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam