Volledig scherm
PREMIUM
Het Stationspostgebouw naast centraal station staat sinds deze week op de lijst van Rotterdamse Rijksmonumenten. © Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Rotterdam telt 618 rijksmonumenten, dit zijn de nieuwste

Rotterdam telt sinds deze week drie nieuwe rijksmonumenten.  Dat zijn het Stationspostgebouw naast Rotterdam Centraal, de Sint-Bavokerk in de wijk Pendrecht en het Vinetaduin bij Hoek van Holland. Rotterdam heeft nu in totaal 618 rijksmonumenten.

Deze monumenten zijn aangewezen door cultuurminister Ingrid van Engelshoven van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Dat is de overheidsorganisatie die bijzondere gebouwen beschermd. Het gaat bij de gebouwen niet om hoe mooi ze eruit zien, maar om de culturele waarde voor de stad en Nederland. 

  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam