Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Rotterdam telt niet meer de meeste mensen die in armoede leven

Rotterdam krabbelt langzaam op. Uit de nieuwste cijfers van het CBS over 2017 blijkt dat Rotterdam niet meer de gemeente is waar de meeste mensen in armoede leven.  Groningen voert dit lijstje nu aan. 

Zeker 15 procent van de Rotterdamse huishoudens moest in 2017 rondkomen van een laag inkomen.  In 2014 was dat nog ruim 16 procent. Ruim zeven procent van de Rotterdammers moets voor een langere tijd rondkomen van een laag inkomen. 

Uit het onderzoek blijkt verder dat in het westen van het land - buiten de grote steden - weinig gemeenten zijn met een bovengemiddeld aantal huishoudens met een laag inkomen.  In de Hoeksche Waard staan Cromstijen, Binnenmaas en Korendijk in dit lijstje. Zo ligt in Korendijk het aandeel op slechts 3,4 procent. 

Een alleenstaande leeft in armoede als hij of zij per maand maximaal 1040 euro te besteden heeft. Voor een alleenstaande ouder met een kind ligt dit bedrag op 1380 euro en voor een paar met twee kinderen op 1960 euro. Er is sprake van een langdurige armoede als huishoudens minstens vier jaar moeten rond komen van een laag bedrag. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam