Het gloednieuwe en grootste ziekenhuisschip ter wereld, de Global Mercy, ligt nu nog in Antwerpen maar zet zaterdag koers naar Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gloednieuwe en grootste ziekenhuisschip ter wereld, de Global Mercy, ligt nu nog in Antwerpen maar zet zaterdag koers naar Rotterdam. © BELGA

Rotterdam verwelkomt grootste ziekenhuisschip ter wereld

Een mooier visitekaartje aan de wereld kan Martijn Provily zich niet voorstellen. De Global Mercy, het spiksplinternieuwe en grootste ziekenhuisschip ter wereld, meert zaterdagmiddag met veel bombarie aan in Rotterdam. En nog wel aan de Cruiseterminal. ,,Een schitterende plek en een prachtig affiche om ons aan de wereld te tonen”, geniet hij bij voorbaat.

3 reacties

 • Oosterhof

  1 jaar geleden
  Mooi artikel, wel jammer dat uitgerekend dit een Premium artikel is. Ik begrijp het idee van Premium artikelen. Dit gaat echter over een heel nuttig en fijn goed doel. Er zijn vrijwilligers voor nodig. Ik zou dit artikel graag willen delen om die reden maar dat kan niet. Dat vind ik zonde, het zou beter zijn om iets anders Premium te maken. Gelukkig zag ik vandaag een nieuw artikel over de Global Mercy wat wel vrij te lezen is, dank daarvoor.
 • Ronald van den Bosch

  1 jaar geleden
  Mooi doel. Jammer dat dit soort bakbeesten zo ongelofelijk veel uitstoot veroorzaken.
 • Erik Hoogeweij

  1 jaar geleden
  Mooi zo’n schip en een organisatie die het lot van zoveel zieken in vooral Afrika aantrekt, die anders nooit een kans op een operatie zouden hebben. Met zo’n nieuw en hypermodern schip, moderne ok’s kunnen ze goed werk doen daar. 💪