Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Rotterdam vordert 12,6 miljoen bijstand terug

Een bijstandscontrole heeft Rotterdam 12,6 miljoen euro opgeleverd. De gemeente controleerde of inwoners terecht een bijstandsuitkering krijgen.

 1. Naomi (17) ontmoette haar vriend tijdens dansen in de regen: ‘Ik heb al bijna twee maanden verkering’
  PREMIUM
  ik zeg je

  Naomi (17) ontmoette haar vriend tijdens dansen in de regen: ‘Ik heb al bijna twee maanden verkering’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Naomi Zark uit Capelle aan den IJssel heeft katten die graag een vorkje mee prikken: „Rickie staat op mijn schouder als ik eet en dan moet je oppassen.”
 2. Dansmarathon een nieuw concept? Marjan danste in 1997 meer dan honderd uur: ‘Dit was een zooitje’
  PREMIUM

  Dansmara­thon een nieuw concept? Marjan danste in 1997 meer dan honderd uur: ‘Dit was een zooitje’

  Grote ophef was er de afgelopen dagen over het SBS6-programma De Dansmarathon, waarbij honderd koppels probeerden vijftig uur vol te dansen. Een schijntje in vergelijking met de 115 uur die elf deelnemers in 1997 in Puttershoek tijdens de laatste de dansmarathon in Alcazar bedwongen. De Strijense Marjan Versluis was een van de elf en keek afgelopen dagen met verbazing. ,,Dit was een zooitje.’’
 3. Voldaan reden we rond twaalven Rotterdam weer in: we voelden vrijheid
  PREMIUM
  column

  Voldaan reden we rond twaalven Rotterdam weer in: we voelden vrijheid

  Voor het eerste theaterbezoek in bijna twee jaar reden we naar Amsterdam. Best gedoe na een drukke werkdag. Nieuwe oppas bijpraten, de auto de stad uit zien te krijgen, snel wat eten bij La Place boven de weg bij Schiphol - na tig overnames niet meer zo lekker als vroeger - daarna de weg kwijtraken in 020 en dan eindigen in een tuindorp, waar wat aanpalende hangjongeren kanker dit en kanker dat roepen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam