Zo gaan de flexwoningen op de Persoonshaven in Feijenoord er uitzien. Impressies van de tijdelijke onderkomens in Nesselande zijn nog niet voorhanden.
Volledig scherm
Zo gaan de flexwoningen op de Persoonshaven in Feijenoord er uitzien. Impressies van de tijdelijke onderkomens in Nesselande zijn nog niet voorhanden. © Transformatiehaven

Rotterdam werkt door aan plannen voor flexwoningen in Nesselande, ondanks protesten van bewoners

Ondanks heftige protesten van bewoners, werken de gemeente Rotterdam en corporatie Woonstad stug door aan de komst van 150 flexwoningen in Nesselande. Eén van de hobbels is nog de financiering van het project. Voor dergelijke prefab-buurtjes in Hoogvliet, op de Persoonsdam in Feijenoord en Verolme in Oud-IJsselmonde is inmiddels voldoende budget.

  1. Leefbaar Rotterdam deelt zorgen Nesselande over flexwoningen: ‘Welke aanpassingen zijn er gedaan?’

    Leefbaar Rotterdam deelt zorgen Nesselande over flexwonin­gen: ‘Welke aanpassin­gen zijn er gedaan?’

    De onrust die in Rotterdam-Nesselande is ontstaan over de komst van flexwoningen in de wijk baart Leefbaar Rotterdam zorgen. In schriftelijke vragen aan het Rotterdamse college van B en W vraagt raadslid Marcel Verhoef wat de status is van het project, om hoeveel woningen het nu precies gaat en of de gemeenteraad hier nog zijn zegje over mag doen. ‘Welke aanpassingen zijn er gedaan naar aanleiding van zorgen van bewoners?’, zo wil hij verder weten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam