Nijlganzen in Rotterdam. De dieren zorgen voor toenemende overlast.
Volledig scherm
Nijlganzen in Rotterdam. De dieren zorgen voor toenemende overlast. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Rotterdam wil meer doen tegen ‘ganzenterreur’ en richt zich op de eieren

Rotterdam wil meer eieren gaan rapen, om de overlast van ganzen tegen te gaan. De dieren zorgen voor toenemende overlast. Dat zei wethouder Vincent Karremans in een debat over ‘ganzenterreur’, aangevraagd door Leefbaar Rotterdam na een verhaal over de toenemende overlast in het AD

 1. Faunabeheer: Jagers moeten veel meer ganzen vergassen om snelle groei van populatie te beteugelen

  Faunabe­heer: Jagers moeten veel meer ganzen vergassen om snelle groei van populatie te beteugelen

  Jagers moeten de komende jaren veel meer ganzen doden om de opmars van de populatie tegen te gaan. Dat stelt de Faunabeheereenheid Zuid-Holland (FBE), waarin de jachthouders samenwerken. In 2020 werd een recordaantal van 75.000 ganzen in deze provincie omgebracht, maar dat blijkt onvoldoende zoden aan de dijk te zetten. Ook de getaxeerde schade aan landbouwgewassen, die inmiddels in de miljoenen euro's loopt, ligt hoger dan ooit.
 2. De gans rukt op in woonwijken, paden liggen vol met groenige ganzenstront: ‘Het is een plaag’
  PREMIUM

  De gans rukt op in woonwijken, paden liggen vol met groenige ganzen­stront: ‘Het is een plaag’

  De weersverwachting voor de komende dagen: temperaturen oplopend tot 26 graden. Wie verkoeling zoekt aan het water doet er goed aan niet lukraak ergens in het gras te gaan zitten. Het zou immers zo maar kunnen dat in de gazenstront wordt gestapt en de groenige smurrie tussen de tenen omhoog komt. Dat risico ligt op tal van plaatsen in de Rotterdamse regio op de loer. Rotterdam zelf spant de kroon.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam