Volledig scherm
Wethouder Joost Eerdmans maakte maandag bekend dat Rotterdam producten 'dierproefvrij' wil gaan inkopen. © anp

Rotterdam wil producten 'dierproefvrij' inkopen

De gemeente Rotterdam wil producten zoals schoonmaak-, bestrijdings- en geneesmiddelen waar mogelijk 'dierproefvrij' gaan inkopen. Dat maakte wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Handhaving en Buitenruimte) maandag bekend.

Quote

Dierenwel­zijn is van belang binnen onze gemeente, met het gebruik en inkopen van producten houden we daar rekening mee

Joost Eerdmans

Bij het inkopen van producten worden nu nog duurzaamheidscriteria gebruikt die zijn opgesteld door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Bij de volgende aanbesteding kan het dierproefvrij inkopen worden meegenomen.

,,Dierenwelzijn is van belang binnen onze gemeente, met het gebruik en inkopen van producten houden we daar rekening mee'', aldus Eerdmans. Hij vindt het vergroten van dierenwelzijn 'een belangrijk uitgangspunt voor het beleid van gemeente'.

De gemeente kan momenteel bij een aantal producten niet helemaal uitsluiten dat ze ooit zijn getest op dieren. Het gaat bijvoorbeeld om geneesmiddelen die worden gebruikt door de afdeling Infectieziektenbestrijding.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam