Studenten kunnen van de gemeente Rotterdam compensatie krijgen voor de gestegen energiekosten, maar niet zoveel als minima.
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten kunnen van de gemeente Rotterdam compensatie krijgen voor de gestegen energiekosten, maar niet zoveel als minima. © Rolf Hensel

Rotterdam wil studenten met hoge energiekosten helpen via bijzondere bijstand: ‘Belachelijk plan’

Studenten in Rotterdam krijgen toch geld om hun gestegen energiekosten te betalen. Terwijl andere studentensteden vooralsnog weigeren om de bollebozen te compenseren, gaat Rotterdam de energietoelage betalen uit een speciaal potje. De Rotterdamse Studentenvakbond is niet blij: de toeslag is namelijk maar een fractie van wat andere minima krijgen.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Rotterdam