ANP / ANP
Volledig scherm
© ANP / ANP

Rotterdam wil voeren van eendjes en vogels verbieden vanaf 1 juli

Broodkruimels voeren aan eenden of een frietje geven aan duiven? Het is vanaf 1 juli 2022 verleden tijd als het aan het stadsbestuur ligt. Doel van de maatregel is om de overlast en de gezondheidsproblemen die het voeren met zich meebrengt terug te dringen, zo meldt de gemeente op haar website.

22 reacties

 • Snijder

  12 maanden geleden
  Als mensen bewust gemaakt worden van het feit dat eenden zelf voor hun eten kunnen zorgen, en brood slecht is voor oa deze dieren, mag je hopen dat ze zelf stoppen met voeren. Het gaat vaak niet om een boterham, maarom zakken vol. Dan komen de meeuwen en duiven. Die schijten alles onder. Duiven worden ook wel vliegende ratten genoemd; ziekte verspreiders dus. Wat dan nog overblijft is voor de ratten. Omdaten in sommige culturen geen voedsel wil weggooien, staan in Dordrecht verzamelbakken.
 • J Pil

  12 maanden geleden
  Dieren hebben onze hulp alleen nodig als het te koud of te warm is. Mensen dienen te leren dat menselijk voedsel niet voor dieren geschikt is. Laat gemeente zorgen voor voedsel als het nodig is stuur het bijvoorbeeld naar scholen zodat kinderen kunnen voeren en te gelijk kunnen leren. Ik vind het een goede oplossing om dieren gezond te houden.
 • Lianne Van schoten

  12 maanden geleden
  Weetje wat een nog grotere overlast is dat kinderen eenden op jagen of duiven schoppen en dat heb ik al meerdere keren meegemaakt en als je ouders of opa’s en oma’s erop aanspreekt kijken ze je raar aan nou sorry dat is pas overlast van de mensheid die denkt dat de wereld van hun is of als hun auto een vogelpoepje heeft altijd zijn de dieren tot last. En inderdaad brood is niet goed voor vogels. Ik koop speciaal watervogel voer en de vogels in de tuin krijgen vogelvoer en vetbollen enz
 • Ruud Spermon

  12 maanden geleden
  Het is algemeen bekend dat veel brood eten niet gezond is voor eenden. Het is te eenzijdig, waardoor ze voedingsstoffen missen en dat is slecht voor hun immuunsysteem: ze worden dus eerder ziek. Beschimmeld brood is zelfs giftig voor ze.
 • Maartje Cramer.

  12 maanden geleden
  M.Cramer, hier woonde een man die elke dag de eenden in de sloot van brood voorzag. Op een bepaald moment zwommen de eenden niet meer maar zaten boven op zijn schuur te wachten tot de maaltijd kwam. Dit lokte ook weer meeuwen aan. De buren hadden last van de poep, maar hij was niet tot stoppen te dwingen. Zijn eenden moesten gevoerd. De beesten waren ongezond dik. Hij is gelukkig verhuisd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam