Hugo de Jonge. Sybrand Buma heeft hem tot het ambt geroepen, melden ingewijden op het Binnenhof. Hij wordt minister voor Volksgezondheid en gaat zich in het bijzonder bezighouden met ouderenzorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Hugo de Jonge. Sybrand Buma heeft hem tot het ambt geroepen, melden ingewijden op het Binnenhof. Hij wordt minister voor Volksgezondheid en gaat zich in het bijzonder bezighouden met ouderenzorg. © Jan de Groen

Rotterdam zal z'n wethouder missen

Niet alleen minister, zelfs vice-premier. De 40-jarige wethouder Hugo de Jonge spurt door naar het centrum van de macht. Rotterdam, op een enkele criticaster na, zal de charmante CDA'er missen.

  1. Ongeschoold personeel en foute declaraties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicapten
    PREMIUM

    Onge­schoold personeel en foute declara­ties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicap­ten

    Personeel zou seks hebben met een bewoner. En de directie declareerde voor tienduizenden euro’s aan zorg die nooit werd gegeven. Het was een puinhoop bij een zorginstelling in de regio Rotterdam. Mensen met een verstandelijke beperking konden er ‘beschermd wonen'. Maar de vijf wooncomplexen waren allesbehalve veilig. Dat blijkt uit een vernietigend rapport van de toezichthouder en gesprekken met betrokkenen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam