Rotterdam-Zuid centraal in documentaire

Cultuurhistorisch onderzoek naar de wijken van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) heeft geleid tot een documentaire. De eerste afleveringen zijn nu te zien.

De kijker wordt in Rotterdam-Zuid, van boerenzij tot smeltkroes meegenomen langs plekken die belangrijk zijn in de bouw- en ontwikkelingsgeschiedenis van dit deel van de stad. Daarin komen niet alleen deskundigen aan het woord, maar ook de bewoners van Zuid zelf.

Om de juiste keuzes te maken voor de toekomst is een goed beeld van het verleden nodig, is de gedachte. In de eerste afleveringen staan Bloemhof, Hillesluis en de Tarwewijk centraal.

Volledig scherm
De filmserie is gebaseerd op de cultuurhistorische onderzoeken die naar de wijken van het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid zijn uitgevoerd. Marco Pastors is directeur van dit programma. © Sanne Donders
  1. Emotionele herdenking van oud-politicus Fatima Talbi
    video

    Emotionele herdenking van oud-politicus Fatima Talbi

    Veel mensen kwamen vandaag samen in Centrum de Middenweg om een laatste eer te bewijzen aan de gisteren overleden Rotterdamse oud-politicus Fatima Talbi. ,,Fatima en ik waren zoals dat dan heet well connected’’, vertelt de zichtbaar geëmotioneerde burgemeester Ahmed Aboutaleb. ,,Ik krijg soms vijf of zes appjes per dag van haar. Over allerlei dingen die ze ziet en ze meemaakt. Op een gegeven moment kwamen er geen appjes meer.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam