De politie deed ter plaatse onderzoek.
Volledig scherm
De politie deed ter plaatse onderzoek. © Jos van Leeuwen

Rotterdammer (19) aangehouden in onderzoek naar dodelijke steekpartij Bilal Aydin

De politie heeft zondag een 19-jarige Rotterdammer aangehouden in het onderzoek naar de fatale steekpartij waarbij de 20-jarige Bilal Aydin om het leven kwam.

De Rotterdammer zit op dit moment vast en wordt morgen voorgeleid. Op de dag van het steekincident werd al een 19- jarige man uit Den Haag aangehouden. Ook deze verdachte zit nog steeds vast.

,,Het rechercheonderzoek is nog steeds in volle gang en sluit meerdere aanhoudingen niet uit”, laat de politie weten. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. 

De fatale steekpartij vond zaterdag 21 december rond 18.45 uur plaats op de kruising van de Rijswijkseweg met de Goudriaankade in Den Haag. De straat werd afgezet en de recherche deed onderzoek. Met speurhonden werd in de omgeving gezocht naar sporen. De aanleiding voor het steekincident is nog onduidelijk.

Honderden nabestaanden namen op eerste kerstdag afscheid van Bilal Aydin, de geliefde speler van HVV Laakkwartier. 

Het slachtoffer van de steekpartij, Bilal Aydin (links).
Volledig scherm
Het slachtoffer van de steekpartij, Bilal Aydin (links). © Aad van der Knaap
  1. Dit wil je zien: de Rotterdamse dansmarathon van 1983
    video

    Dit wil je zien: de Rotterdam­se dansmara­thon van 1983

    Het thuiszitten heeft ook positieve bij-effecten. Eindelijk tijd om al die oude foto’s en filmpjes te sorteren en op te knappen. De Rotterdamse amateurfilmer Theo Doeve is druk geweest met de restauratie van een oude film van de eerste grote dansmarathon in Rotterdam in 1983. ,,Om jullie wat op te vrolijken in deze moeilijke tijd’’, meldt hij bij een linkje naar YouTube waar hij de film online heeft gezet. Voor wie even wil vergeten en terug wil naar de tijd van beenwarmers, zweetbandjes, Fame, Opel Kadettjes en de stad van toen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam