Volledig scherm
Het komt vaker voor dat drones bij de gevangenis rondvliegen. © ANP

Rotterdammer (28) vrijgelaten die drugs met drone gevangenis in wilde smokkelen

De Rotterdammer (28) die eind vorig jaar werd aangehouden nadat hij had geprobeerd met een drone drugs de Alphense gevangenis in te smokkelen, is voorlopig weer vrij. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM). De verdachte moet later dit jaar nog wel voor de rechter verschijnen.

De man werd vrijdag 27 december in de buurt van de gevangenis aan de Alphense Eikenlaan aangehouden. Agenten deden daar onderzoek omdat op de binnenplaats een drone met daaraan vastgebonden een pakketje drugs was gevonden. Een tweede pakketje lag vlakbij de omheining van de gevangenis. In beide pakketjes zaten soft- en harddrugs. Politie en OM hebben niet bekendgemaakt om welke verdovende middelen het ging. Het OM doet onderzoek naar de ‘besteller’ van de drugs. Behalve de 28-jarige Rotterdammer is niemand aangehouden.

Het komt vaker voor dat er drones bij de Alphense gevangenis rondvliegen. De Alphense politie meldde eind vorig jaar een vergelijkbaar incident.

Later dit jaar komt er een metalen net over de binnenplaats van de gevangenis, juist om te voorkomen dat nog spullen naar binnen kunnen worden gesmokkeld. Alphen is één van de eerste gevangenissen in Nederland waar deze maatregel wordt genomen.

Volledig scherm
De gevangenis vanuit de lucht gezien © AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam