Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Rotterdammer (29) en Maassluizer (40) opgepakt voor schietpartij bij drugsdeal in Amsterdam

De politie heeft een 29-jarige Rotterdammer en een 40-jarige Maassluizer aangehouden voor een schietpartij in Amsterdam op 15 juni vorig jaar. Daarbij raakte een 27-jarige man zwaargewond. De politie heeft een sterk vermoeden dat het om een uit de hand gelopen drugsdeal ging. Ook een 39-jarige Belg is aangehouden. De verdachten zitten vast en worden voorgeleid aan de rechter.

Eind januari vroeg de politie via opsporingsprogramma’s op televisie uitgebreid aandacht voor de zaak. Een paar dagen na de uitzending meldde een van de verachten zich al bij de politie, de anderen konden later worden aangehouden.

‘De recherche meende dat in ieder geval drie mannen direct betrokken waren bij het schietincident. Zij stonden op beeld, er waren gedetailleerde signalementen bekend en uit onderzoek bleek dat een van de verdachten ‘Stiffa’ zou worden genoemd. Naast deze drie verdachten dacht de recherche dat er nog een vierde, vrouwelijke verdachte indirect betrokken zou zijn bij het schietincident. Haar bijnaam zou ‘Isa’ zijn’, schrijft de politie in een persbericht. Hiervoor is een 32-jarige vrouw verhoord, maar niet aangehouden. Zij blijft wel verdachte.

De politie heeft na de aanhoudingen enkele invallen in woningen gedaan. Daarbij werd een vuurwapen gevonden. De politie onderzoekt of dit vuurwapen mogelijk gebruikt is bij het schietincident op 15 juni.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam