Rotterdammer (32) overleden bij schietpartij Katendrecht

VideoBij een schietpartij in de Rotterdamse wijk Katendrecht is zondagavond een dode gevallen. Het gaat om een 32-jarige Rotterdammer, op wie vermoedelijk vele keren is geschoten met een automatische wapen. 

Er kwamen meerdere meldingen binnen vanuit verschillende straten rondom de Rechthuislaan. Sommige bellers spraken van tien en anderen zelfs van twintig schoten. Van een auto aan de overkant van de straat liggen de ramen aan diggelen. Ook zit er een gat in het raam van het café op de hoek. Mogelijk is er naast op het slachtoffer op nog iemand geschoten, die wist te ontkomen.

De politie sloot direct heel Katendrecht af en controleerde elk voertuig dat de wijk wilde verlaten. Ook vanuit de lucht werd met de politiehelikopter gezocht. Kort na het incident werd een persoon aangehouden die zich verdacht gedroeg, maar hij bleek later niets met de schietpartij te maken te hebben. 

Uitgebrande scooter

Na het horen van getuigen vermoedt de politie dat de schutter na zijn daad achterop de scooter van een handlanger is gesprongen, waarna ze samen zijn weggescheurd. Verderop in Rotterdam-Zuid, op de Schulpweg, is een uitgebrande scooter aangetroffen. De politie onderzoekt of het de scooter betreft die gebruikt is bij de schietpartij. 

Het slachtoffer lag op de Rechthuislaan tussen geparkeerde auto’s. Volgens getuigen ontstond er grote paniek toen het salvo aan schoten klonk. Voorbijgangers probeerden zo snel mogelijk weg te komen en renden daardoor alle kanten op. Anderen doken achter een auto om beschutting te zoeken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Volledig scherm
Bij een schietpartij op Rotterdam-Katendrecht is één dode gevallen. © MediaTV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam