Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

‘Rotterdammer (37) handelde in heroïne en verstopte geld in fluitketel en pannen’

Tegen een 37-jarige Rotterdammer heeft het Openbaar Ministerie (OM) gisteren een celstraf van meer dan drie jaar geëist. Hij wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor de handel van drie kilo heroïne naar Spanje. Zo’n 17.600 euro aan contant geld werd bij hem thuis gevonden in onder meer een fluitketel in de servieskast en in pannen.

Volgens het OM blijkt uit getapte gesprekken dat de Rotterdammer een Italiaanse chauffeur opdracht gaf om heroïne te vervoeren naar een onbekende man in Barcelona. 

Op de dag van de overdracht was de politie aan het observeren. Daarbij zagen agenten dat de verdachte in ‘s Graveland twee tassen aan de Italiaan gaf, die ze op zijn beurt in de cabine van zijn vrachtwagen plaatste. De tassen zijn vervolgens door de politie in beslag genomen. Er bleek drie kilo heroïne en 19 kilo versnijdingsmiddel in te zitten.

De verdachte kwam in beeld tijdens een ander politieonderzoek naar witwaspraktijken van de man.

Beautycase

Bij een doorzoeking van het huis van de Rotterdammer werd in totaal 17.600 euro aan contant geld gevonden. Dat heeft de politie in beslag genomen. Het geld zat in pannen en een fluitketel in de servieskast, in een beautycase in de slaapkamer en in twee big shoppers. 

,,De verdachte heeft niet over de herkomst van het geld willen verklaren. Daarom kan het niet anders dan dat dit uit een misdrijf afkomstig is’’, gaf de officier van justitie tijdens de zitting aan. ,,Er is besloten om hem naast het medeplegen van de uitvoer van de 3 kilo heroïne ook te vervolgen voor het witwassen van dit geldbedrag’’, aldus de officier van justitie.

Of rechter doet op 5 november uitspraak. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam