Volledig scherm
Leo Valk gaat met zijn scootmobiel de Mont Ventoux op om geld in te zamelen voor het Nationaal MS Fonds. © Privéfoto

Rotterdammer gaat Mont Ventoux op met scootmobiel

MS-patiënt Leo Valk uit Rotterdam bedwingt op 19 september de Mont Ventoux op zijn scootmobiel. Samen met 50 vrienden en familieleden, die hem lopend of fietsend volgen, zamelt hij geld in voor het Nationaal MS Fonds. Met deze beklimming willen zij gezamenlijk geld ophalen voor een behandelprogramma.

Quote

Onderzoek heeft uitgewezen dat dit programma een positieve invloed heeft op angst, depressie, autonomie en zelfstan­dig­heid

Leo Valk

Valk heeft sinds 2002 MS. Dankzij het Can Do-behandelprogramma van het MS Fonds is hij gelukkig en omdat hij ook andere MS-patiënten een gelukkig leven gunt, gaat hij de Mont Ventoux op.

Behandelprogramma
In het behandelprogramma leren MS-patiënten een weekend lang van een multidisciplinair team van specialisten hoe zij meer uit hun leven kunnen halen. ,,Onderzoek heeft uitgewezen dat dit programma een positieve invloed heeft op angst, depressie, autonomie en zelfstandigheid," aldus Valk.

,,Het Nationaal MS Fonds wil dit onderzoek wetenschappelijk uitbreiden met als doel dat deze behandeling wordt opgenomen in het pakket van zorgverzekeraars en meer mensen hem kunnen volgen."

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam