Volledig scherm
Dick Zuijderwijk baalt als een stekker © Jan de Groen/ inzet Dick Zuijderwijk

Rotterdammer kan wel janken om verkopen 'vieze' Volvo

De tranen zitten Rotterdammer Dick Zuijderwijk hoog. De drogist deed een paar weken geleden met veel pijn zijn oude Volvo weg, die vanaf 1 januari niet meer welkom was in een groot deel van de stad vanwege de milieuzone. Maar nu blijkt zijn auto tóch te voldoen aan de eisen, heeft hij van de gemeente te horen gekregen.

Quote

Als ik hem nog had gehad, had ik een gat in de lucht gesprongen, maar ik was hem al kwijt

Dick Zuijderwijk

Zuijderwijk is een van de vele 'slachtoffers' van de milieuzone, die Rotterdam volgend jaar invoert. Oude benzineauto's van voor 1992 en diesels van voor 2001 zijn dan niet meer welkom in een groot deel van de stad.

Zuijderwijk kreeg eerder dit jaar al brieven van de gemeente, waarin hij werd gewaarschuwd dat zijn Volvo 240 Polar volgend jaar de stad niet meer in mocht. Hij kreeg het advies de auto te verkopen of te laten slopen. ,,Weet je wat zo zuur was? De maatregel geldt voor auto's van vóór 1 juli 1992. Mijn auto is van 30 juni 1992.'' Hij verkocht de auto 2 weken geleden voor een prikkie.

Brief
Maar toen kwam de brief van verantwoordelijk wethouder Pex Langenberg. Uit nieuwe gegevens van de RDW bleek dat zijn auto een geregelde katalysator had en dus schoner was dan voorzien. ,,Als ik hem nog had gehad, had ik een gat in de lucht gesprongen, maar ik was hem al kwijt.''

Zuijderwijk begrijpt niet waarom de gemeente pas nu met deze informatie komt. ,,Bizar'', zegt hij verontwaardigd. Hoeveel andere Rotterdammers de brief hebben gekregen, kon de gemeente gisteren nog niet zeggen. Er zou wel vorige maand een algemene brief zijn verstuurd, waarin stond welke voertuigen uitgezonderd waren van de maatregel.

  1. ‘Nog honderden hotelkamers beschikbaar in Rotterdam voor Eurovisie Songfestival’
    PREMIUM

    ‘Nog honderden hotelka­mers beschik­baar in Rotterdam voor Eurovisie Songfesti­val’

    Alle heisa over de prijzen van hotelkamers tijdens het Eurovisie Songfestival heeft de lokale branche-organisatie Rotterdamse Hotel Combinatie (RHC) behoorlijk verbaasd. Want weliswaar worden er hier en daar absurde bedragen gevraagd voor een overnachting, zegt voorzitter Roel Dusseldorp, hij betwijfelt of die ook werkelijk worden betaald. ,,Er zijn nog honderden kamers beschikbaar voor fatsoenlijke prijzen.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam