Volledig scherm
© ANP XTRA

Rotterdammer moet nog twee maanden cel in voor carjacking

Een 22-jarige Rotterdammer is vandaag veroordeeld tot 10 maanden cel voor het onder dreiging afpakken van een auto van een Dordts stel. Vanwege zijn voorarrest hoeft de man nog maar twee maanden in de cel te blijven. 

De Rotterdammer ontkende eerder dat hij zich afgelopen december schuldig maakte aan carjacking op de Dordtse Hugo van Gijnweg. Hij had die dag een telefoontje van zijn neef uit het ziekenhuis gekregen met het verzoek om direct te komen. Hij raakte vervolgens in paniek. 

Toen hij een auto voorbij zag rijden , zag de Rotterdammer - naar eigen zeggen - zijn kans schoon. Door ‘netjes de inzittenden te vragen of ze hem naar Rotterdam wilden brengen’.

Wapen

De bestuurster en haar bijrijder beleefden dat heel anders, stelde justitie tijdens een eerdere zitting. ,,Hij is voor de auto gaan staan en heeft de doorgang versperd. Hij heeft met kracht op de ruit geslagen en aan het bestuurdersportier gerukt. ‘Ik wil de auto’, zei hij daarbij.”

Omdat het stel niet zeker wist of de Rotterdammer een wapen bij zich had, lieten ze hem met de auto gaan en belden 112. Ver kwam de Rotterdammer niet, want hij knalde op een obstakel. Agenten rekenden hem in.

Als hij vrijkomt, is de Rotterdammer overigens nog steeds geen vrij man. Hij lijdt aan psychoses, is licht verstandelijk beperkt en werd om die reden verminderd toerekeningsvatbaar gehouden. Na zijn celstraf moet hij zich direct melden bij een kliniek waar hij maximaal een half jaar binnen moet worden behandeld. Het gedupeerde stel krijgt 600 euro.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam