Volledig scherm
De petitie zamelt handtekeningen in tegen de bouw van de woontoren op het voormalige postkantoor. © Frank de Roo

Rotterdammers beginnen online petitie tegen toren op Post Rotterdam

UpdateVerontruste Rotterdammers zijn een online petitie begonnen tegen de bouw van een toren op Post Rotterdam Op de website petities.nl zijn inmiddels 845 handtekeningen binnengekomen tegen de hoogbouw op het voormalige postkantoor aan de Coolsingel. 

De initiatiefnemers verklaren op de website geen hoogbouw van 150 meter hoog op het monumentale pand te willen hebben. Zij zien het als horizonvervuiling. ,,Laat deze plaats, evenals het stadhuis in ieder geval van buiten ongemoeid, zodat toeristen en onze Rotterdamse jeugd zich nog kunnen vergapen aan de bouw van toen", aldus de verklaring. 

Onder meer de bewoners van het naastgelegen Timmerhuis zien de komst van de toren niet zitten.  De wolkenkrabber zou namelijk recht tegenover Het Timmerhuis op het Rodezand komen te staan. 

Eigenaar en ontwikkelaar Omnam Investment Group voert via een conceptaanvraag-omgevingsvergunning een vooroverleg met de Commissie Welstand en Monumenten. Op woensdag vergadert de commissie om 14.30 uur in Het Timmerhuis, waar Omnam ook een presentatie geeft waarin de plannen aan bod komen

Omnam houdhoudt binnenkort verschillende informatiebijeenkomsten voor bewoners. Volgens een woordvoerder worden daar de plannen voor het postkantoor toegelicht en worden alle reacties verzameld.  ,,Wij willen als eerste zo veel mogelijk standpunten van de omwonenden eerst verzamelen", aldus een woordvoerder. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam