Volledig scherm
Juanito (17), de huidige Rotterdamse kampioen stoepranden in de categorie 15 tot en met 25 jaar, pakte zilver in Amersfoort. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Rotterdammers grijpen naast goud op NK Stoepranden

De Rotterdamse deelnemers aan het NK Stoepranden zijn er vandaag in Amersfoort niet in geslaagd goud te pakken. De beste prestatie leverde Juanito van der Kuilen (17) door in de categorie 15- tot 24-jarigen het zilver te pakken. Rotterdam stuurde 49 stadsgenoten naar het festijn.

De Nederlandse titelstrijd van het oer-Hollandse spelletje werd dit jaar voor het vierde achtereenvolgende jaar op rij georganiseerd door Jantje Beton, dat spelen, ontmoeten en bewegen stimuleert. De bedoeling bij het buitenspeelspelletje is met de bal de stoeprand van de tegenstander te raken. Om een punt te scoren moet de bal via de stoeprand terugstuiteren en worden gevangen. Na jaren in de vergetelheid te zijn geraakt, neemt de populairiteit van het spelletje toe.

Van der Kuilen wist eerder dit jaar stoeprandenkampioen van Rotterdam te worden. In een interview met deze krant beklaagde hij zich onlangs dat trainen in Rotterdam lastig is vanwege de vele auto's langs de stoepen. In twee andere categorieën pakte Rotterdam brons.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8998 stemmen