Volledig scherm
PREMIUM
Steeds meer klachten over ratten in Rotterdam. © Getty Images

Rotterdammers klagen vaker over ratten in de stad

VIDEOSteeds meer Rotterdammers klagen over ratten die op straat en in plantsoenen lopen. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente. Die telde tot en met oktober 2411 meldingen. Dat zijn er al honderden meer dan in heel 2018. Ook het aantal meldingen over dode ratten in de buitenruimte is flink gestegen, van 224 tot 318. 

Volgens het Rotterdamse college kan het aantal meldingen zijn gestegen doordat inwoners beter weten waar en hoe ze dat moeten doen, maar is het ook ‘aannemelijk’ dat het aantal ratten in de stad de afgelopen jaren is toegenomen. Het voedselaanbod, de zachte winters en de afname van het gebruik van rattengif (rodenticiden) zijn daarvoor oorzaken, meldt wethouder Bert Wijbenga namens het college op vragen van de VVD, PvdA en CDA.

 1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
  VIDEO

  Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

  Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.
 2. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

  Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

  Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam