In onder meer Roosendaal en Utrecht kunnen inwoners al met een bakfiets afval afvoeren. Ook in Rotterdam wordt dat dit jaar mogelijk.
Volledig scherm
In onder meer Roosendaal en Utrecht kunnen inwoners al met een bakfiets afval afvoeren. Ook in Rotterdam wordt dat dit jaar mogelijk. © PETER VAN TRIJEN

Rotterdammers kunnen binnenkort gratis met bakfiets of aanhanger grofvuil naar milieuparken brengen

Met het gratis uitlenen van bakfietsen en aanhangers wil de gemeente Rotterdam het binnenkort voor haar inwoners nog makkelijker maken om grofvuil af te voeren. Rotterdammers kunnen nu al hun grofvuil op afspraak laten ophalen, maar dat blijkt voor menigeen nog een drempel. Dagelijks worden grote voorwerpen als matrassen en kasten naast de afvalcontainers geplaatst. Wie dat doet, loopt overigens het risico een forse boete te krijgen. 

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  23

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Vlogger Lise is de grote zus die je als puber wilde hebben: 'Weg met taboe en schaamte'
  Play

  Vlogger Lise is de grote zus die je als puber wilde hebben: 'Weg met taboe en schaamte'

 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta Rotterdam - Vitesse

  7 mei

Rotterdam