Volledig scherm
Archieffoto van het chippen van een kat. © Hans Geerlings

Rotterdammers kunnen kat gratis laten chippen

In de maand november kunnen Rotterdamse katteneigenaren gratis hun kat laten registreren en chippen. Mocht de kat dus ooit de benen nemen, dan kan het beestje terug worden gevonden en herenigd met het baasje.

De actie is op touw gezet door de Dierenbescherming en gemeente Rotterdam die de chip-actie voor het tweede jaar op rij kosteloos aanbieden. Jaarlijks worden er zo’n 25.000 katten op straat gevonden. Veertien procent van de gevonden katten wordt bij het baasje teruggebracht.

De actie geldt niet alleen voor buiten-, maar ook voor binnenkatten. Juist zij moeten ook worden gechipt, want zij weten buitenshuis minder goed de weg dan buitenkatten. En lopen zo meer kans om zoek te raken.

Het gratis laten chippen en registreren kan vanaf woensdag 1 tot en met donderdag 30 november. Zijn de registratiechips op, dan stopt de actie eerder. Vorig jaar hebben 683 Rotterdamse katten een chip gekregen. Dit jaar zijn er meer chips beschikbaar.

Het chippen kan onder meer bij Dierenziekenhuis Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg 267c, Dierenkliniek Diana van der Star aan de Wolphaertsbocht 43-45 en aan de La Fontainestraat 5 en bij Minimax Dierendokter aan de Abraham van Stolkweg 33. Een lijst van alle deelnemende dierenziekenhuizen is hier te vinden. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam