Volledig scherm
Een eerdere impressie van het dakterras boven op het appartementencomplex City House op de hoek van de Karel Doormanstraat en de Kruiskade. © Karels Clubhouse

Rotterdammers moeten nog even geduld hebben voor drankje op dakterras

Rotterdammers die wel zin hebben in een drankje op een dakterras in het centrum, moeten geduld hebben. Vastgoedontwikkelaar Manhave heeft een spoedige ontwikkeling van een terras op de dertiende etage van het City House-appartementencomplex op de hoek van de Karel Doormanstraat en de Kruiskade onder de wachtknop gezet.

Van de baan is het voornemen zeker niet, zegt Michiel Lamens van het Rotterdamse vastgoedbedrijf. Gisteren opende in de plint van het complex wel grand café-restaurant Dodo. 

,,We willen van het hele gebied rond dit gebouw iets warms en hoogwaardigs maken. Manhave heeft in deze buurt veel bezit. Vandaar dat we geregeld overleggen met de gemeente’’, aldus Lamens. ,,Een dakexploitatie willen we zeker realiseren de komende jaren, maar ik denk niet dat het realistisch is om dit volgend jaar te al verwachten.’’ De ruimte op het dak meet 1100 vierkante meter, maar het is volgens Lamens geen uitgemaakte zaak dat dit oppervlakte in zijn geheel een publieksruimte wordt. 

Quote

Het exclusieve is niet bedoeld om snobis­tisch of duur te zijn

Michiel Lamens

Aparte lift

 In het verleden werd, als het over het dakterras ging, gesproken over ‘Karels Clubhouse’, exclusief voor leden. ,,Het exclusieve is niet bedoeld om snobistisch of duur te zijn, maar omdat we grip moeten kunnen houden op de toeloop naar het dak. Bijvoorbeeld in verband met de belastbaarheid en omdat er mensen onder wonen.’’ In het City House-complex is tijdens een grote renovatie de afgelopen maanden al wel een aparte lift naar het dak gemaakt. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam