Rotterdammers starten petitie vuilnisbelt010 tegen troep op straat

videoContainers moeten vaker geleegd worden zodat de straten schoon blijven. Rotterdammers zijn op vuilnisbelt010.nl een petitie gestart tegen de geplande bezuinigingen op de buitenruimte.

De petitie is een initiatief van Rotterdammer Jaap Stronks uit frustratie dat de restafvalcontainers in Delfshaven altijd overvol zijn. ,,Wat het meest stoort is dat wethouder Wijbenga de bewoners als hoofdschuldige aanwijst en kritiek op volle containers negeert. Er gaan miljoenen euro’s naar vulgraadsensoren en plannen om de pakkans te vergroten, terwijl de belangrijkste oorzaak van naastplaatsingen en zwerfvuil worden genegeerd.’’

De Rotterdammer wil dat de wethouder zijn verantwoordelijkheid neemt. De volle containers zijn volgens Stronks de belangrijkste oorzaak van naastplaatsingen. ,,Met alle troep op straat is het moeilijker om mensen te leren dat afval in de bak hoort.’’

Met de petitie roept hij Wijbenga op om ervoor te zorgen dat de containers vaker op tijd geleegd worden. Ook wil Stronks dat dit met behulp van cijfers inzichtelijk wordt gemaakt.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf  je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

Volledig scherm
Vuilnis op straat is voor veel mensen een grote ergernis. © ED

In samenwerking met indebuurt Rotterdam