Volledig scherm
© AD

Rotterdams café wellicht vrijdag weer open

Het Rotterdamse café De Witte Aap opent mogelijk morgenmiddag de deuren. Het bedrijf aan de Witte de Withstraat in Rotterdam ging eerder deze week op slot na een nachtelijke steekpartij. Politici oefenden zware druk uit om de ondernemer uit de brand te helpen.

De beslissing valt morgenochtend, tijdens een inderhaast ingelaste bijeenkomst waar eigenaar Marco Buitendijk op de bevindingen van de politie mag reageren. De indruk bestaat dat De Witte Aap geen blaam treft. Het bedrijf beschikt over een gecertificeerde portier en een intern videocircuit. 

Het beroemde café was sinds de opening in 1995 niet eerder het decor van ernstig geweld. Eigenaar Marco Buitendijk is 'blij' dat hij in een spoedzitting duidelijkheid krijgt. 'Verder durf ik niet op de uitkomst vooruit te lopen.' Voorzitter Rober Willemsen van de afdeling Rotterdam van Koninklijke Horeca Nederland spreekt van 'een doorbraak' in het beleid.  'Tot dusver ging een café direct twee weken dicht na een geweldsincident, ook als al snel duidelijk was dat de uitbater geen blaam trof. Dit is goed nieuws.'

In samenwerking met indebuurt Rotterdam