Volledig scherm
De loft aan de Oostzeedijk in Rotterdam moet 31.516.323,03 Vechains opleveren. © Funda

Rotterdams loft moet tientallen miljoenen opleveren

31.516.323,03. Zoveel moet de loft van Dian van Heijningen aan de Oostzeedijk in Rotterdam-Kralingen opleveren: niet in euro’s maar in de digitale munt VeChain.

De Rotterdammer is voor zover bekend de eerste Nederlander die zijn huis aanbiedt in Vechain. Huizenverkopers die hun stulpje in Bitcoins te koop zetten, zijn minder uniek. VeChain geniet in het Westen echter een stuk minder bekendheid dan de Bitcoin.

,,Nog wel,’’ zegt Van Heijningen. ,, De ontwikkelaars achter VeChain hebben een platform ontwikkeld waarop bedrijven en overheden informatie kunnen vastleggen die vervolgens niet is te vervalsen. VeChain gebruikt deze zogeheten blockchaintechnologie voor het bouwen van oplossingen voor tal van sectoren, van de auto-industrie tot en met de drankhandel.’’ 

Autofabrikanten

Quote

Ook de Chinese overheid gelooft in VeChain

Dian van Heijningen, Huizenverkoper

Autofabrikanten kunnen via het systeem bijvoorbeeld kilometerstanden vastleggen, waardoor het zinloos wordt om de teller terug te draaien. ,,Maar ook de Chinese overheid gelooft in VeChain,'' zegt Van Heijningen. ,,In samenwerking met andere partijen is een verificatiesysteem ontwikkeld waarmee is na te gaan of een vaccinatie echt is of niet.’’

Ondanks de malaise in de wereld van de cryptomunten – Bitcoin zakte dit jaar 70 procent in waarden, andere munten nog veel meer – is Van Heijningen niet bang dat zijn Vechains straks niks waard zijn. Hij denkt dat de munt sterk in waarde zal stijgen, niet in de laatste plaats omdat ook een van de eerste investeerders van Facebook erin gelooft. Ter info: een VeChain kost op dit moment 0,012 euro.

Sauna

En wie de loft 'gewoon' in euro's wil aftikken? ,,Die mag zich uiteraard ook melden,'' zegt Van Heijningen. De vraagprijs is 390.000 euro. Voor dat geld krijgt de koper een 106 vierkante meter tellend loft met een eigen sauna op de binnenplaats.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam