Volledig scherm
Winnaars van de Vegan Burger Contest: Jack Bean (links) en Hudson (rechts). © Dick Renses

Rotterdams restaurant Jack Bean bakt de lekkerste huisgemaakte vegan burger

Het Rotterdamse plantaardige restaurant Jack Bean heeft met zijn ‘Ultimate Burger’ de prijs voor beste huisgemaakte vegan burger gewonnen tijdens de burgerbakwedstrijd op het veganistische evenement Mals. Restaurantketen Hudson ging ervandoor met de winst voor beste vegan burger met een niet-zelfgemaakte vleesvervanger. 

Twaalf koks kregen afgelopen zondag vijftien minuten de tijd om in een buitenkeuken vier identieke burgers te creëren. Ze bakten onder toeziend oog van de jury en het publiek. De burgers werden beoordeeld op smaak, bereidingswijze en uiterlijk.

Speciaal voor de competitie belegde winnend chef Pepijn Schmeink van Jack Bean aan het Weena de burger met de zwammen van Rotterzwam. Deze speciale topping kwam uit de eerste oogst van het Rotterdamse bedrijf nadat het twee jaar terug in vlammen opging. De jury was behalve over de smaak van de burger ook te spreken over de duurzaamheid van het product: Jack Bean gebruikt lokale producten en gooit bijna niks weg.

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
De Ultimate Burger van Jack Bean © Dick Renses

De prijs voor beste veganistische burger met een niet-zelfgemaakte vleesvervanger ging naar restaurantketen Hudson, in Rotterdam te vinden op de Schiedamseweg. De ‘Hudson Vegan Meatlover Stack’ werd onder meer belegd met een veganistische versie van pulled  pork. Chef-kok en jurylid Nathan Meyer: ,,Deze burger was zo goed, dat ik – als fervent vleeseter – misschien wel de overstap naar plantaardig zou kunnen maken: juicy, met een stevige knak en vol van smaak.’’

De Vegan Burger Contest werd georganiseerd door evenement Mals en culinaire website De Buik van Rotterdam. Met de competitie hopen zij de stijgende kwaliteit van vegan eten zichtbaar te maken voor een breder publiek. De jury bestond uit streetfood-chef Nathan Meyer, zangeres en veganiste Ai Ming Oei, Marjolein Moeijes van The Pollinators en Gijsbregt Brouwer van De Buik van Rotterdam.

Volledig scherm
De Hudson Vegan Meatlovers Stack © Dick Renses

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9493 stemmen