Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Rotterdamse (22) aangehouden met harddrugs en vuurwapen

Een 22-jarige vrouw uit Rotterdam die samen met een 25-jarige man uit Lelystad in de nacht van zaterdag op zondag werd aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs en een vuurwapen, zit nog steeds vast. De twee liepen tegen de lamp omdat de auto waarin ze reden gebreken vertoonde.

Politiemedewerkers zagen op de A6 bij Almere een auto rijden met een kapotte rechter koplamp. Zij lieten de auto stoppen en doorzochten die. Daarbij werd duidelijk dat de accu van de auto los in het voertuig stond. Hiervoor kreeg de bestuurder een bekeuring. 

Het viel de agenten echter ook op dat er een sterke hennepgeur in de auto hing. Daarop vonden zij achter de bestuurdersstoel een klein zakje met daarin vermoedelijk wiet. De vrouw uit Rotterdam had ook een zakje wiet bij zich. De twee inzittenden waren wel nuchter, zo meldt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid.

Vuurwapen

Bij het doorzoeken van de auto werd ook een zware heuptas gevonden. Hierin zaten niet alleen 113 XTC-pillen maar ook een vuurwapen en twee weegschalen. ,,De weegschalen kunnen duiden op zowel handel als eigen gebruik”, verklaart de woordvoerder. Beide verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto, het vuurwapen en de drugs zijn in beslag genomen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam