Volledig scherm
De politie zoekt naar tips over de verdachten. © ANP

Rotterdamse (86) beroofd van portemonnee in eigen huis

Een Rotterdamse dame op leeftijd is vanmiddag beroofd in haar eigen huis. De daders zijn volgens haar een man en een vrouw die bij haar aanbelde. De politie is op zoek naar de verdachten

De vrouw verwachtte bezoek toen er rond 16.00 uur bij haar woning aan de Rotterdamse Kerkhoflaan werd aangebeld. Er stonden een man en een vrouw op de stoep die zich voorstelden als haar dokter. Eenmaal binnen werd de man gewelddadig en duwde de oudere vrouw op de grond waarna hij haar portemonnee met geld meenam. Het koppel ging er snel vandoor. ,,De overval begon met een babbeltruc", verduidelijkt een woordvoerder van de politie. ,,Maar omdat er ook geweld is gebruikt noemen we heb een woningoverval." 

De politie is op zoek naar de twee verdachten en heeft via Burgernet een signalement verspreid. ,,De vrouw belde eerst haar zoons, waardoor wij het bericht pas later hebben ontvangen", aldus de politie. ,,Om er voor te zorgen dat we de verdachten kunnen achterhalen hopen we dat dat er iemand aanslaat op het signalement. We hopen dat buurtbewoners ze bijvoorbeeld een bepaalde richting op hebben zien gaan, dan kunnen we ook gerichter zoeken naar camerabeelden."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de regio Rotterdam? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6837 stemmen