Sander Sonnemans met het boek ‘Rechercheur De Klerck en het duivelse spel’ van 
Paul Dieudonné. ,,Als je de tijd hebt, lees je het in één ruk uit.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Sander Sonnemans met het boek ‘Rechercheur De Klerck en het duivelse spel’ van Paul Dieudonné. ,,Als je de tijd hebt, lees je het in één ruk uit.’’ © Roel Dijkstra

Rotterdamse Baantjer komt met tweede detective: moordspel met zilveren ballpoint

De Rotterdamse Laurette Kasemier, uitgeefster van liefdesromans, meldt zich op het hoofdbureau van politie om haar beklag te doen over een concurrent die haar bedrijfje te gronde wil richten. Het vervolg is doorspekt met intriges, tot de dood van een ‘foute’ notaris erop volgt. Een ingewikkelde moordzaak. Werk aan de winkel voor de recherche dus. 

Quote

Met alle hulp is het vrij eenvoudig om Rotterdam vanaf Canadese bodem te reconstrue­ren

Paul Dieudonné, schrijver

Nee, u heeft het nieuws niet gemist. Het is het begin van de spannende detectiveroman Rechercheur De Klerck en het duivelse spel van de geboren Rotterdamse schrijver Paul Dieudonné. 

Het is het tweede deel van een serie die vorig jaar met De Klerck en het doodvonnnis het levenslicht zag. De met zijn Amerikaanse vrouw in Canada woonachtige Dieudonné (1960) liet zich voor het nieuwste verhaal inspireren door verhalen over het boekenvak. ,,Ik zit zelf bij een kleine uitgeverij (E-Pulp Publishers, red.), die enige tijd op Facebook getreiterd werd door een rivaal’’, vertelt Paul. ,,Dat hield pas op toen mijn uitgever stappen zette om juridisch de strijd aan te binden. Ook van collega-schrijvers hoorde ik over schrijnende misstanden in het boekenvak. Wat me het meest is bijgebleven, is de schrijver die ontdekte dat er twee eerste drukken van zijn boek in omloop waren gebracht. Ik heb die ervaringen op een komische manier in mijn boek verwerkt.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam