Volledig scherm
Straatvoetballer Soufiane Touzani. © gratis

Rotterdamse balkunstenaar Touzani krijgt eigen tv-programma

Straatvoetballer Soufiane Touzani krijgt een eigen televisieprogramma op RTL7. In Tiki Taka Touzani gaat de Rotterdammer langs bij Nederlandse profvoetballers in binnen- en buitenland.

Volledig scherm
© GRATIS

Touzani, ooit een veelbelovende voetballer uit de jeugd van Feyenoord, ontdekte tijdens het revalideren na een rugoperatie dat hij leuke kunstjes met de bal kon. In 2005 plaatste hij een filmpje op Youtube, die miljoenen keren werd bekeken. Ooit begonnen op het Polderplein in Rotterdam-Zuid doet hij de wereld nu versteld staan met zijn trucs, met als hoogtepunt een optreden met Ronaldinho in een vol San Siro-stadion in Milaan.
In Tiki Taka Touzani is het vooral de bedoeling om de Nederlandse profvoetballers van een andere kant te leren kennen. De spelers pikken Touzani op en geven hem een kijkje in hun levens buiten het voetbal. Daarnaast daagt Touzani de voetballers uit voor bijzondere uitdagingen. De verliezer van zo'n challenge krijgt een gênante opdracht.

Een van de afleveringen is opgenomen in museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Touzani gaat uitzoeken of Feyenoord-spelers Tonny Vilehna en Karim el Ahmadi elkaar een beetje kennen aan de hand van kunstwerken. Het nieuwe programma is vanaf 20 februari te zien.

Eerder was Touzani onder meer te zien in het quizprogramma Koning Voetbal op RTL7. Ook vergaarde hij bekendheid met zijn eigen YouTube-kanaal Touzani TV, waarop iedere week een voetbalvideo verschijnt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam