Volledig scherm
Hausmagger is begin volgend jaar nog een paar keer te zien op het podium, daarna houdt de band, bestaande uit Theo Wesselo, Eddy Sewerratti, Nancy K., Reid Steenhuis en Jeroen van Leeuwen ermee op. © Hausmagger

Rotterdamse band Hausmagger stopt: ‘We gaan niet tot Sint Juttemis door’

Hausmagger, de band rond de markante Rotterdamse dichter/kunstenaar Theo Wesselo en gitarist Eddy ‘De Pook’ Sewerratti houdt ermee op. De selfmade muzikanten treden begin volgend jaar nog een paar keer op en dan is het klaar. 

Het is inmiddels zo’n tien jaar geleden dat de oer-Rotterdamse band Hausmagger actief is. De band begon ooit als project op de parade, waarmee Wesselo (‘Rembo’ van Rembo & Rembo) gelijk een taakstraf kon innen. De recht-voor z’n-raap muziek van de band, met bescheiden hitjes als Je loopt als een homo,  doet het goed. ,,Dat we in tien jaar tijd zo’n ondergrondse aanhang zouden krijgen hadden we niet verwacht. Maar dat is nog geen reden om tot Sint Juttemis door te gaan met spelen.’’ 

De Rotterdammers verdwijnen niet in stilte, maar sluiten af met meerdere optredens door het land. Het allerlaatste optreden staat gepland op 25 mei in de Vlaardingse Kroepoekfabriek. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam