Volledig scherm
Hattink heeft gewonnen vanwege de prachtige onbevreesde foto's die ze maakt tijdens bruiloften. © Isabelle Hattink

Rotterdamse bruidsfotografe is de beste ter wereld

Clichés zijn niet besteed aan Isabelle Hattink. Wie de Rotterdamse bruidsfotografe inhuurt, krijgt dan ook geen plaat met daarop ‘de kus’, maar wel een bruidsreportage die ‘anders’ is. Hattink mag zich officieel de beste bruidsfotografe ter wereld noemen nu ze de internationale wedstrijd Fearless Photographers heeft gewonnen.

Volledig scherm
Bruidsfotografe Isabelle Hattink. © RV

Hattink is de eerste Nederlandse bruidsfotografe die de prestigieuze prijs binnensleept. Haar foto’s wonnen niet alleen vanwege de hoge kwaliteit, maar ook vanwege de durf. Geen geregisseerde beelden dus, maar wel een plaat van een bruid die de verborgen sneakers onder haar trouwjurk laat strikken, het bruidsmeisje dat snel even een glas achterover slaat en een gast die bewonderend haar neus in de decolleté van de bruid drukt. ,,Juist de kleine dingen zijn de dierbare momenten die je nooit vergeet’’, zegt Hattink.

De fotografe is trots dat ze ‘de allermoeilijkste trouwfotografiewedstrijd ter wereld’ heeft gewonnen. ,,Er wordt altijd denigrerend gedaan over bruidsfotografie. Maar juist zo’n dag brengt zoveel menselijke emoties naar boven. Daarvoor hoef je echt niet naar een oorlogsgebied’’, zegt de vrouw die in haar jeugd zelf oorlogsfotografe wilde worden. Ze vond het bij nader inzien toch te heftig en koos voor een vrolijker genre. ,,Ik zou het te gek vinden als ooit een bruiloftsfoto de World Press Photo wint. ’’

Buitenland

Hoewel aan de prijs geen geldbedrag is verbonden, legt het de fotografe geen windeieren. In de voorrondes gooide ze al hoge ogen en kreeg ze tientallen buitenlandse opdrachten. Zo vloog ze vorig jaar onder meer naar Boston en Bali om er een bruiloft vast te leggen. Ook is ze een veelgevraagd gastspreker en geeft ze overal ter wereld workshops.

In de zeventien jaar dat Hattink, die afstudeerde aan de kunstacademie, werkte als bruiloftsfotografe heeft ze als ruim 600 trouwerijen vastgelegd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam