Volledig scherm
Burgemeester Aboutaleb en wethouder Fahid Minhas. © ANP/fotobewerking AD

Rotterdamse burgemeester en Schiedamse wethouder vallen in de prijzen

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is verkozen tot beste lokale bestuurder. De Schiedamse wethouder Fahid Minhas kreeg die eer in de categorie jonger dan 40 jaar.

De verkiezing is gehouden door het tijdschrift Binnenlands Bestuur. De uitslag werd donderdag gepresenteerd tijdens Kompas 2020, het nieuwjaarsevenement van Binnenlands Bestuur.

Aboutaleb is een vaste gast in de top-10. Hij werd liefst vijf keer eerder genomineerd en wint nu voor de derde keer. De Rotterdamse burgemeester wordt geroemd omdat hij de capaciteit heeft om groepen te verbinden. ‘Hij is het toonbeeld van integratie en daarbij een voorbeeld voor velen’, aldus de stemmers. 

Fahid Minhas is met zijn 31 jaar met recht een jonge bestuurder, die bezig is aan zijn eerste termijn als wethouder in Schiedam. De stemmers geven aan dat mensen zich in gesprek met Minhas altijd serieus voelen genomen. ‘Hij is een actieve luisteraar die snel analyseert en een harde werker die zijn contacten goed weet in te zetten. Hij pakt ambitieuze projecten in de woningbouw aan’.

Minhas werkte voorheen namens ontwikkelaar Provast aan grote projecten als de Markthal en heeft als bestuurder onder meer bouwen en wonen in zijn portefeuille.

  1. ‘Nog honderden hotelkamers beschikbaar in Rotterdam voor Eurovisie Songfestival’
    PREMIUM

    ‘Nog honderden hotelka­mers beschik­baar in Rotterdam voor Eurovisie Songfesti­val’

    Alle heisa over de prijzen van hotelkamers tijdens het Eurovisie Songfestival heeft de lokale branche-organisatie Rotterdamse Hotel Combinatie (RHC) behoorlijk verbaasd. Want weliswaar worden er hier en daar absurde bedragen gevraagd voor een overnachting, zegt voorzitter Roel Dusseldorp, hij betwijfelt of die ook werkelijk worden betaald. ,,Er zijn nog honderden kamers beschikbaar voor fatsoenlijke prijzen.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam