Volledig scherm
Club Vie aan de Maasboulevard in Rotterdam. © Google Streetview

Rotterdamse Club Vie vecht sluiting aan

De eigenaar van de Rotterdamse Club Vie spant een kort geding aan om de sluiting van de uitgaansgelegenheid aan te vechten. Dat bevestigt de bedrijfsleider. De club is op last van de gemeente voor drie maanden gesloten na een reeks zedendelicten.

Eigenaar Tony Carbonaro liet eerder al weten zich gedupeerd te voelen door het besluit van de gemeente. Bij de politie zijn in de afgelopen anderhalf jaar elf meldingen binnengekomen van vrouwen die aangerand of verkracht zouden zijn. Dit gebeurde in de omgeving van de club aan de Maasboulevard of op andere plekken in de stad. Het vermoeden bestaat dat zij eerst binnen gedrogeerd werden en daarna buiten werden aangerand of verkracht.

Een woordvoerder van de gemeente liet weten dat de openbare orde daarmee zodanig in het geding is gekomen dat er tot sluiting over is gegaan. Naar aanleiding van de incidenten nam de club al maatregelen. Zo werd mobiel cameratoezicht ingevoerd, kregen beveiligers uitgebreide instructies en hingen er posters om bezoekers te waarschuwen. Een extra portier liep met vrouwelijke bezoekers mee naar de auto om te voorkomen dat hen iets zou overkomen.

Eigenaar Carbonaro vraagt zich af waar de verantwoordelijkheid van een club eindigt. Hij stipt daarbij aan dat geen van de zedendelicten zich in de club hebben voorgedaan. Met de stap naar de rechter hoopt hij sluiting te voorkomen. Door de maatregel dreigen vijftig medewerkers op straat te worden gezet. 

Het kort geding dient donderdag 17 augustus.

Club Vie Rotterdam

Mededeling betreffende de spoedsluiting van Club Vie Allereerst willen wij jullie bedanken voor alle lieve, hartverwarmende, verontwaardigde en ondersteunende berichten, dit waarderen wij enorm!...

In samenwerking met indebuurt Rotterdam