Volledig scherm
Eus en Lee Towers - Sterren op het Doek - MAX © Omroep MAX

Rotterdamse cultheld Lee Towers centraal in finale Sterren op het Doek

De Rotterdamse cultheld Lee Towers staat vandaag centraal in de finale van het televisieprogramma Sterren op het Doek. De in Bolnes geboren zanger gedroeg zich volgens één van de kunstschilders als een ‘gedroomd model’. 

Volledig scherm
Kunstschilder Bert de Vries en Lee Towers © Omroep MAX

In wat alweer de laatste aflevering van dit seizoen wordt, is het model van dienst Leen Huijzer, alias Lee Towers. In Sterren op het Doek laten bekende Nederlanders zich portretteren door drie kunstenaars. Aan het einde van elke aflevering mag de BN’er een schilderij kiezen en mee naar huis nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel. 

,,Leen vond het heel leuk’’, vertelt Bert de Vries, een van de drie schilders uit de aflevering. ,,Hij gedroeg zich als een gedroomd model en beschouwde het als een eer. Van tevoren is het toch altijd even afwachten met iemand met zo’n grote naam, maar zoals ik hem heb leren kennen is hij een lieve, toegankelijke man die terecht heel trots is op wat hij heeft bereikt.’’

Ontmoeting

Presentator en AD-columnist Özcan Akyol liet eerder op sociale media al weten genoten te hebben tijdens de opnames. ‘Zelden zoveel lol gehad tijdens het maken van een uitzending’, schreef hij op Instagram. De presentator is blij dat zanger wilde deelnemen aan het programma en schrijft daags voor de uitzending: ,,Het is geen toeval dat ik de reeks met Lee Towers wilde afsluiten. Echt een geweldige man. Onze ontmoeting was bijzonder en de kunstenaars hebben opnieuw puik werk afgeleverd.’’ Sterren op het Doek is vanavond om 20.25 uur te zien op NPO 2.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
6243 stemmen