Volledig scherm
De dierenambulance hoopt met de doneeractie het huidige pand aan de Cartesiusstraat te kunnen kopen © Dierenambulance Rotterdam en Omstreken

Rotterdamse dierenambulance wil ton ophalen voor behoud pand

De stichting Dierenambulance Rotterdam en Omstreken is een doneeractie gestart om genoeg geld bij elkaar te krijgen, zodat ze haar pand aan de Cartesiusstraat 88 kan behouden. ,,Anders moeten wij hier ophouden te bestaan,’’ zegt oprichter Piet van Berkel.

Begin september werd bekend dat het pand in de Rotterdamse wijk Lombardijen, dat de dierenambulance momenteel nog van de gemeente huurt, verkocht gaat worden. De ambulance dreigt nu haar uitvalsbasis kwijt te raken. ,,We zitten hier al 21 jaar. Dit is voor ons een goede locatie, met mogelijkheden om dieren in nood op te vangen en met terrein om onze ambulance te stallen’’, zegt Van Berkel.

Zelf kopen

De oprichter wil deze locatie dan ook niet kwijt. Hij laat weten dat de gemeente hem tegemoet is gekomen door het pand niet in de openbare verkoop te zetten. ,,Nu krijgen we de mogelijkheid het zelf te kopen. Hier hebben we ongeveer een half jaar de tijd voor’’, legt hij uit.

Dit geld heeft de stichting niet en daarom besloot Van Berkel om een doneeractie op te zetten. ,,We hebben nu 70 euro opgehaald, maar ons doel is een ton. We hopen dat mensen die ons een warm hart toedragen ook iets willen bijdragen: alle kleine beetjes helpen’’, zegt hij. Ook gaat hij bedrijven aanschrijven. ,,We zijn hard bezig om in alle hoeken en gaten bekendheid te creëren.’’

Quote

We hopen dat mensen die ons een warm hart toedragen ook iets bijdragen

Piet van Berkel

Alternatieven

Mocht het de komende maanden niet lukken om dit bedrag op tafel te krijgen, dan zal de dierenambulance naar andere mogelijkheden moeten zoeken. ,,We kunnen kijken of we een hypotheek kunnen krijgen en anders houden wij op te bestaan op deze locatie’’, zegt Van Berkel triest.

De gemeente Rotterdam laat weten dat er geen sprake is van het uitzetten van de dierenambulance uit het pand. ,,We gaan geen huurovereenkomst opzeggen’’, schrijft gemeentewoordvoerder Ekin Yazbahar-Sönmez. ,,Zij hoeven dus niet te vertrekken van deze locatie.” Wel wordt het pand afgestoten door de gemeente. Er is volgens haar een gesprek over de wens van de dierenambulance het pand toch zelf te kopen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam