De huidige eigenaar Willem Tieleman voor de Euromast.
Volledig scherm
De huidige eigenaar Willem Tieleman voor de Euromast. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Rotterdamse Euromast komt in handen van Franse investeringsgroep

De Rotterdamse Euromast komt in handen van de Franse investeringsgroep M56 uit Parijs. De nieuwe eigenaar is gespecialiseerd in toeristische trekpleisters op grote hoogte. Zo bezit het bedrijf onder meer de Tour Montparnasse in Parijs, de TV-toren in Berlijn en twee observatietorens in de Verenigde Staten.

Quote

Rotterdam is inmiddels een internatio­na­le stad geworden

Willem Tieleman

De huidige eigenaar - Willem Tieleman - begon bijna twintig jaar geleden met het exploiteren van de de Euromast en werd in 2016 eigenaar van de iconische toren in de skyline van Rotterdam. Tieleman renoveerde de toren en vernieuwde het interieur. In 2019 boekte de Euromast met bijna 600.000 bezoekers een record.

Tieleman: ,,Rotterdam is inmiddels een internationale stad geworden, mede door investeringen in onder andere architectonische hoogstandjes als de Markthal en de Rotterdam van Rem Koolhaas. Hoe interessanter de omgeving wordt, hoe interessanter het wordt om deze van bovenaf te bekijken. De Euromast is hiervoor de aangewezen plek, nu nog meer dan vroeger.’’

Dat leverde volgens Tieleman belangstelling op van potentiële kopers. De nieuwe eigenaar van de Euromast, de Franse investeringsgroep genaamd M56 uit Parijs, is gespecialiseerd in toeristische trekpleisters op grote hoogte. Zo bezit het bedrijf onder meer de Tour Montparnasse in Parijs, de TV-toren in Berlijn en twee observatietorens in de Verenigde Staten. 

Investeren

Tieleman: ,,Een grote internationale speler dus, die als geen ander in staat is de Euromast het aanzien te laten behouden dat hij verdient. M56 is de perfecte opvolger voor onze Euromast, omdat ze in staat zijn om niet alleen groot te denken, maar ook groot te investeren. De ontwikkelingen die zij voor ogen hebben zal het internationale aanzien van Rotterdam in het algemeen en de Euromast als trekpleister in het bijzonder tot ongekende hoogte kunnen laten stijgen.’’

De Euromast kwam het afgelopen jaar groot in het nieuws  omdat begin februari drieëntwintig vrouwen en een man van basisschool het Spectrum een nacht vast kwamen te zitten in de lift. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam